Reunió amb el Comissionat d'Educació 02/02/2016 - Escola Bressol


Amb data 02.02.16, la secció sindical UGT IMEB CEB va mantenir una reunió amb el Comissionat d’ Educació, Miquel Àngel Essomba.

Vam  assistir-hi per per part d’ UGT representants de tots els sectors d’educació  i PAS. Vam obrir la reunió expressant la nostra decepció per el deteriorament progressiu sofert als nostres centres , i vam expressar les impressions fruit de moltes visites als nostres centres i de parlar amb moltes direccions. Vam fer una pregunta directa sobre què pensen fer amb les nostres escoles i si pensen fer-se’n càrrec.  Vam explicar també que la qualitat de les escoles municipals que hem tingut fins ara s’ està deteriorant, i pensem que és important que s’ abordi el tema des del tarannà municipal.

Un altre dels temes principals que vam abordar, va ser que actualment una gran part de la plantilla està ocupada per personal interí, el qual està cobrint places d’ estructura, però els manquen molts dels drets dels quals en poden gaudir els funcionaris. Volem que es convoquin oposicions de les places vacants.

    

BRESSOL

A continuació la representant per part d’ UGT del sector bressol expressa detalladament els temes que més preocupen a aquest col·lectiu:

-  Actualment més del 50% de la plantilla està composada per interins, els quals estan cobrint places d’estructura, però els manquen molts dels drets dels quals en poden gaudir els funcionaris, com per exemple, el fet de no poder traslladar-se d’escola.

-  Mentre a les llars d’ infants gestionades pel Departament d’educació no han apujat les ràtios, a les municipals sí que ho han fet

-    El suport educatiu es va una retallar de ½ hora, quan la demanda del col·lectiu era que s’ augmentés

-   Ampliar la xarxa d’escoles significa que hi ha d’haver una infraestructura que vetlli per bon funcionament dels centres; no vol dir només obrir escoles

- Les actuals Direccions de les escoles bressol van sobrecarregades amb tasques de gestió, per un plus econòmic molt baix, la qual cosa els impossibilita ocupar-se de la part pedagògica.  S’hauria d’estudiar un nou model de com ha de funcionar la Direcció, creant equips educatius.  A més a més, aquests centres tampoc compten amb conserge ni amb la figura de la secretària administrativa, etc.

-     Tot i que les escoles bressol pertanyen a l’IMEB, del seu manteniment se n’encarrega el Consorci. Essomba es sorprèn perquè entén que s’ hauria de revisar i gestionar des de l’IMEB

-   Hi ha contractades 30 persones de Barcelona Activa per a fer suport educatiu. Fan el mateix horari que les Educadores, però tenen condicions econòmiques i laborals diferents,  i no se’ls permet menjar al centre

- Les direccions cada cop fan més informes negatius. No es segueix el protocol de l’Ajuntament

-    Poca transparència a la Borsa de Treball     

-   El col·lectiu d’Educadores es fa gran d’edat, i en molts casos se’ls presenten problemes de mobilitat i moltes de les tasques que exigeix aquesta feina es fan complicades per a una persona gran.  En el col·lectiu de mestres, a certa edat i per causes de mobilitat, es pot demanar passar d’infantil a primària. Abans hi havia la possibilitat de segones ocupacions per tal d’adaptar els llocs de treball. Albert fa una proposta: elaborar programes que estiguin dirigits a les famílies de les criatures dels centres. 


En tancar la nostra ronda de preocupacions el Comissionat ens va agrair que no només plantegéssim els problemes, sinó que aportéssim solucions, i es va manifestar partidari del viratge que han de fer les direccions dels centres educatius de la gestió cap a la pedagogia. El Comissionat també va mostrar la seva voluntat de poder tenir trobades periòdiques per abordar els diferents temes proposats i els que vagin sorgint. 

MÉS INFORMACIÓ