Inaguració EBM Escorial 23/10/15

A la inauguració de l’Escola Bressol Municipal l’Escorial vam estar presents representants de la Secció Sindical IMEB-CEB. La portaveu de la UGT, Susana Martínez va lliurar una carta a l’Excelentíssima Alcaldessa, Sra. Ada Colau, per tal d’exposar-li el neguit del col·lectiu de  professionals de les Escoles Bressols Municipals de Barcelona.

                La situació que vam denunciar és la següent:

-       La ràtio, el número infants és inadequat. Com un sol adult pot estar a càrrec de vint infants de 2 a 3 anys, 13 infants de 1 a 2 anys o 8 infants de menys d'un any?

-       La recuperació de la ½ hora de suport és indispensable per donar un millor servei en els centres educatius 0-3.

-       Portem ja més de quatre anys patint aquesta situació intolerable. Quina factura ens passarà a la llarga una situació poc digna amb els treballadors? I quines repercussions tindrà pels infants?

-       Més d'un 30% del col·lectiu té més de 45 anys i està patint, en molts dels casos, amb un lloc de feina amb una alta exigència física. Una educadora de l’ escola Manigua, que està en aquest perfil d’ edat, es va apropar i va  transmetre a l’Alcaldessa que ha viscut el detriment de l’Escola Bressol Municipal de Barcelona on fa 20 anys era un model de referència per a la resta de les escoles i ha passat a tenir  pitjors condicions que en algunes escoles bressols privades.

                L'Ada Colau ens explica que es veu reflectida i diu que ells també estan desbordats de feina, que governen en minoria, però he de dir que va mantenir una escolta activa en tot moment i es va mostrar comprensiva. Li vam dir que havien d'escoltar al col·lectiu, que havien de saber de primera mà la situació que estem vivint, Que es té demanada una reunió formal amb el Regidor d' Educació, Sr. Raimundo Viejo, des del 8 de juliol té per informar-li de la situació.

CARTA REGIDOR. MESA SINDICAL 080715

                No és possible que el Regidor d'Educació encara no hagi volgut fer una reunió per escoltar les demandes i les necessitats de les Escoles Bressol municipals de Barcelona per part dels agents socials legals (Mesa sindical).

                Ens convida a que busquem a la segona tinent d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i que li expliquem tot el que li hem dit, ja que d' ella penja l'entramat d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona.

                Parlem amb la Laia Ortiz  i li traspassem la nostra problemàtica, tot el que abans li hem comentat a l’alcaldessa, que ens sentim decebuts i que necessitem sentir-nos escoltats. L'acompanya el Sr. Josep Maria Castiella, Gerent de l' IMEB, qui ens  explica com està la situació dels contractes amb les empreses de suport, que fins al desembre del 2016 tenen els contractes vetats, que és complicat ja que una empresa de suport educatiu va  denunciar al I'IMEB, Quan es té un contracte en mig d'un procés judicial no es pot modificar. El que diuen és que ja han han valorat pel  pressupost del curs 2016-2017 per augmentar la 1/2 hora del personal de suport educatiu al  setembre de 2016. Proposo que si el contracte no es pot modificar, augmentin les borses d'hores amb les que compten les escoles. Entenem  (UGT) que les empreses de suport no tenen inconvenient i poden ampliar les hores que ofereixen a les escoles sense canviar el contracte.
                També comento al Sr. Castiella  les penoses adaptacions als llocs de treball de les escoles bressol a les persones que  tenen dificultats físiques. El col·lectiu s’està fent gran i no es que no vulguin treballar, és que no ho poden fer en aquestes condicions.

                Expresso que volem que siguin transparents amb tots els que som part implicada directa i que ens expliquin aquests detalls de les negociacions.

            

                Avui a les 13h. el Regidor d’Educació es reunirà amb el col·lectiu de Bressols Indignades, com aquest col·lectiu ha valorat que els sindicats hauríem d’anar assistirem de manera extraoficial.