15/12/15 Retorn Bestreta IMEB

Avui hem assistit a la  reunió de Mesa de Seguiment de Conveni en l'IMEB, on per una part han assistit els representats sindicals d’UGT i CCOO i per part de l’empresa, els representants de RRHH.


El punt a tractar ha estat la proposta del retorn de la bestreta. 


Atenent a l'acord que es va prendre en la coordinadora de centres, el passat 10 de desembre, UGT i CCOO han signat avui la proposta plantejada per l'IMEB, que permet el cobrament d'una bestreta en el mes de desembre en el cas dels docents municipals homologats, i el personal laboral de l'Ajuntament adscrit al CEB. 


És important recalcar que la bestreta és voluntària, i aquells treballadors que vulguin renunciar a ella podran fer-ho mitjançant el procediment establert per l'IMEB, que serà comunicat a les Direccions dels centres durant el dia d'avui. 


Des de la Federació d’UGT s’han fet gestions amb altes instàncies de l’Ajuntament de Barcelona per igualar a tot el personal de l'Ajuntament en l'aplicació de l'acord en referència al pagament d'una bestreta en el mes de desembre. 


La situació marginal en la qual ens trobem, és que el personal de l'Ajuntament regularitzarà la devolució de la bestreta en el mes de gener, amb l'abonament per part de l'administració de la paga pendent del 2012, i els docents homologats i el personal laboral adscrit al CEB, queden en situació de regularitzar aquesta bestreta en el moment en el qual l'administració es pronunciï sobre el pagament de la mateixa, en un termini màxim de dos anys. 


És una victòria agredolça, ja que s'ha aconseguit l'objectiu a mitges 


La lluita continua…. i a partir d'ara els objectius són: que la admistració retorni el 75,96% de la paga del 2012 a tots aquells treballadors que tinguin pendent el cobrament de la mateixa, que el 1% de la pujada salarial del 2016 no sigui únicament en els conceptes bàsics retributius ( Sou base, complement de destinació i antiguitat), i que el pacte d'homologació es reprengui per a que la seva interpretació no sigui discriminatòria, tal i com a estat fins ara.